DE REGENTAK

HEMA Herontwerpwedstrijd 2022

Ik ben met mijn ontwerp ‘De Regentak’ verkozen tot publiekswinnaar van de HEMA Herontwerpwedstrijd 2022!

Bewust géén herontwerp, want om écht impact te maken moet je soms iets nieuws ontwerpen, om het effect van een bestaand product te vergroten! 

DE REGENTAK

De Regentak dient als Docking Station voor je gieter! Hiermee laadt je je gieter op met het waardevolle regenwater uit je regenpijp, zodat het niet verloren gaat. Zit je gieter vol? Draai dan aan het takje, dan gaat het kraantje dicht. 

Ontworpen voor iedereen; klein balkon of grote tuin, kleine gieter of grote gieter. De Regentak geeft jouw gieter een ereplek! Laten we ons regenwater opvangen en gebruiken. Duurzaamheid voor iedereen. 

Het ontwerp van de Regentak is ontstaan toen ik mijn gieter naast de regenpijp zag staan. Het ene levert water, het ander slaat het op. Door dit te koppelen ontstond er een waardevol concept. Hiermee geef ik jou de controle over je regenwater. Je kan het namelijk op heel veel manieren gebruiken voordat het de grond in gaat. Was er je auto of fiets mee, of geef het water aan je planten, binnen of buiten. De Regentak biedt een alternatief voor de grote, vaak lelijke regenton en is daarmee perfect voor kleinere tuinen of balkons.

De Regentak is gemakkelijk te installeren. De regenpijp wordt doormidden gezaagd, waardoor de Regentak er gemakkelijk tussen past. Het zagen is bewust gekozen omdat niet iedereen een gatenboor heeft, daarnaast zorgt dit later ook voor een stevigere verbinding. De buizen schuiven over de Regentak waardoor hij waterdicht afsluit. Het ontwerp zorgt ervoor dat water opgevangen wordt aan de zijwanden van de regenpijp, en door de tak in de gieter terecht komt. Als het te hard regent kan het overtollige water natuurlijk gewoon door de regenpijp de grond in geleid worden.

Meer informatie:

hema.nl

Mediapublicaties:

Mooirooi.nl

omroepmeierij.nl

Mooirooi.nl

Franska.nl

Graag contact opnemen voor de Press Kit met hoge kwaliteit beeldmateriaal.

Foto’s door Noortjeslicht