BRANDEN STOEL

“Branden” betekent hetzelfde in zowel het Deens als het Nederlands: “Vuur”, “Brand”, “Warmte”. Het is tegelijkertijd een werkwoord en een zelfstandig naamwoord. Op deze manier verbindt het de vorm met zijn gebruik. Het doel is om mensen naar buiten te halen. Omdat ik het belangrijk vind, als bedrijf maar vooral als ontwerper, om design te faciliteren waardoor mensen gemotiveerd worden om naar buiten te gaan en zich kunnen verzamelen rond een prachtig verwarmend vuur.

Branden Stoel

De uitdaging bij dit ontwerp is om zowel met het oog van de gebruiker te flirten als een functioneel item te creëren dat tussen binnen en buiten leeft. Een van de meest duurzame plekken in huis. De Branden Stoel is gemaakt van gepoedercoat aluminium plaat, teruggewonnen eikenhout en wordt samengesteld met torx-bouten. Dit zorgt voor een levenslange duurzame garantie, tijdens productie, tijdens gebruik en na gebruik. Ik heb gekozen voor gedurfde en strakke vormen, omdat de omgeving al voor de organische zorgt.

Branden Stoel

De warmte van de Branden Serie zal zich verspreiden, aangezien het een concept is dat uitgebreid kan worden. Denk aan een Branden Duo, Branden Lamp, Branden Tables of zelfs een Branden Haard. Daarnaast kan de stoel worden voorzien van een plaid of kussen zodat je nog langer buiten kunt blijven.

Branden Stoel


“Goede ideeën ontstaan rond het kampvuur”